Fulton Sheen: Sedmero hlavních hříchů

Arcibiskup Fulton J. Sheen (1895-1975) se řadí mezi nejvýraznější postavy amerického katolictví 20. století. O kráse katolické nauky uměl promlouvat s přitažlivou přímočarostí a duchovní hloubkou, která dokázala oslovit zástupy televizních diváků i rozhlasových posluchačů. Patřil mezi přední mediální osobnosti, aniž by se však přiváděním druyhým k Bohu sám od Boha vzdálil. Roku 2002 byl […]
Zobrazit v e-shopu

fulton_j-_sheen_nywtsArcibiskup Fulton J. Sheen (1895-1975) se řadí mezi nejvýraznější postavy amerického katolictví 20. století. O kráse katolické nauky uměl promlouvat s přitažlivou přímočarostí a duchovní hloubkou, která dokázala oslovit zástupy televizních diváků i rozhlasových posluchačů. Patřil mezi přední mediální osobnosti, aniž by se však přiváděním druyhým k Bohu sám od Boha vzdálil. Roku 2002 byl oficiálně otevřen proces jeho svatořečení.

Českému čtenáři představíme tohoto u nás dosud málo známého velikána stručnou a hutnou duchovní klasikou, která dovedně propojuje sedmero hlavních hříchů se sedmerem posledních Kristových slov na kříži. Základní duchovní nemoci – pýcha, lakomství, smilstvo, závist, nestřídmost, hněv, lenost – se zde potkávají s jediným lékařem, s trpícím Spasitelem. Kniha, která všem, kdo jsou tísněni hříchem, předkládá bezpečnou cestu ke svobodě, vyjde k postní době 2017.